ludienyberg

Tankar om Gud

Publicerad 2009-02-26 21:52:31 i Allmänt,


Jag funderar på det här med yrken. Mitt drömyrke är psykolog. Det är mitt mål. Men psykolog behöver ju inte vara världens bästa jobb. Vad är världens bästa jobb? Jag har en teori. Gud.

Jag är ateist, det har jag uttryckt ganska tydligt tidigare, men säg att Gud fanns. Han har ju ett skojigt yrke minst sagt. Tänk när folk för länge sedan läste jobbannonserna i tidningen och satte sitt Gevalia Mörkrost i halsen då de såg en annons där det stod: "Ledigt jobb i Himmelriket som Gud. Herravälde över Tellus". Alla lär ju ha kastat sig på telefonerna och ringt. Sedan har himmelens änglar haft anställnings intervjuer med ett fåtal lyckligt lottade sökande. Och till slut fastnade de för Leif Öhrn, 41, murare, född i Huddinge. Och som han har roat sig sedan dess...

Vad är det som händer med världen? Kolla på alla dessa plan som störtar, de hade en artikel om det i Expressen idag. Bilder från varenda krasch. Plan som har brutits i tre delar så de ser ut som jävla z:n. Är det konstigt att folk är flygrädda?

Ekonomi... ... jomen... Det kan jag inte ett dugg om men jag vet att det har gått åt helvete i alla fall. Varför? Hur går det där till? Vad är den avgörande faktorn? "Oj då, nu köpte Lundström en aktie i Volvo. Oh, my God... BÖRSRAS!!!!!!!!!!!! Lundström, vad fan har du gjort!? Vadå? Jag bara köpte en... Käften idiot, du har sabbat ekonomin! AAAAAAAAHHHHH!! Spring! Där kommer lågkonjunkturen!! Lås in alla jobben i skyddsrummet annars får vi sparken!! Oooooooaaaaah..."

Östersjön. Fimpa en cigg där och hela skiten börjar brinna. Seriöst, har man någon gång lyckats korsa Östersjön med en oljetanker? Jag tror inte det. Man hör jämt och ständigt: Nu har en tanker gått på grund och 112000 liter olja har läckt ut. Eh... Hur svårt kan det vara? En gång, okej, då har man lärt sig att man måste se upp för grund. Båtarna har väl instrument för sånt där? När styrmännen ser grunden på radarn kanske de tänker "titta, där kan vi stanna och fika".

Hitler. Undrar om han skulle ha blivit diagnostiserad för något om han levat idag och haft vett att gå och undersöka sig. Undrar hur alla nazister hade känts sig om de fått veta att de dyrkat en kille som var paranoid schizofren. Eller tänk om han var frisk men gick på knark av nåt slag. Han kanske gömde små extacy-tabletter i mustaschen som han drog upp i näsan då och då. Den där lilla hårtussen tjänade ett högre syfte, vet ni!

Världen är nog bara ett dataspel. Som World of Warcraft! Gud sitter där med sitt headset och tangentbord och spelar "World of Tellus". Han fixar krig, katastrofer, mord, slakt, börsras, you name it.

Jaa... Fortsätt du, Leffe. Vad kan vi göra?

Ludie

Sierska. Yeah, right...

Publicerad 2009-02-20 21:56:17 i Allmänt,

Satt och kollade i en två dagar gammal Expressen och upptäckte en rolig sak på baksidan. Där fanns det nämligen en liten annons som stack ut lite extra. Texten löd såhär:

"Är du orolig över arbete, pengar, kärlek, framtid?
Sierskan hjälper dig med sina kort och sin intuitiva mediala gåva!"

Så har de en bild på en kvinna som försöker se lite mystisk ut.

Sedan står det telefonnummer och hemsida. Och under det står det med mikroskopisk text: "c/o wp, box 5123, motala, 19:80/min"

19:80, det vill säga tjugo spänn i minuten. För det första, hur kan man vara så jävla patetisk? Så patetisk att man vill få folk att tro att man har en "medial gåva". Hela konceptet med att hjälpa folk som är oroliga över sin ekonomi faller ju ganska grovt i och med att skiten kostar tjugo spänn i minuten. Och ändå vet man att det finns några stackars satar runtom i landet som går på det. Det är därför hela grjen inte bara är patetisk utan också ondskefull. Tänk bara när den där äckliga kärringen sitter och lurar i någon efterbliven snubbe en massa skitsnack samtidigt som hon drar en tjuga ur honom för varje minut som går.

Och bilden... Alltså snälla. Hon har en turban på huvudet för att folk verkligen ska förstå att det här är äkta. Finns bara en sak att säga om den människan.

DIN PATETISKA JÄVEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag vet att mitt ordförråd inte varit det bästa i det här inlägget, ordet "patetisk" är nästan det enda jag kommer på. Hoppas ni har överseende.

Ludie

Spindel-fobi

Publicerad 2009-02-19 23:09:44 i Allmänt,

Det hände en lustig sak i lördags när jag skulle jobba. Jag kommer in där i Fyrishovs huvudentré. Där tänker jag att jag ska gå på toaletten innan jag börjar. Så jag går in på en toalett. Råkar av någon anledning kasta en blick på golvet. Där sitter en spindel. Jag går ut därifrån.

Alltså, varför? Vad är det som gör den där äckliga, åttbenta, vidriga, konstiga varelsen så motbjudande? Kanske precis just det att den ÄR äcklig, åttbent, vidrig och konstig. Jag kan inte hålla mig lugn i ett rum när jag vet att en spindel springer omkring på golvet.

Men det ska till em viss storlek på dem för att de ska vara så här obehagliga. Spindlar med storleken av ett knappnålshuvud är t. ex inget läskiga inte heller fågelspindlar. Men där emellan.... No thanks. Såna här lockelspindlar (Daniel har lärt mig vad de heter) med skitliten kropp och typ två meter långa ben, sådana ger mig fan hjärtattacker. Det är utan minsta tvivel de mest frånstötande, vidrigaste, levande organismer som finns.

Jag kommer ihåg när jag satt och kollade på tv nån gång och så kommer det en lockelspindel in genom dörren. Jag satt som en staty. Det kändes som om hela rummet blev infekterat bara för att den kom in. Jag kunde inte vara kvar.

Usch, nej, fyfan säger jag bara. Spindlar är inte min grej.

Ludie

Svår Willys-abstinens

Publicerad 2009-02-15 20:54:39 i Allmänt,

Jobbade ju på Willys tre veckor förra året. Kort därefter gick jag dit och lämnade ett cv. Jag ville fortsätta jobba nämligen, det var hur kul som helst! Jag trivdes som fisken i vattnet, handen i handsken, foten i stöveln, alla liknelser man kan komma på. Jag fick dock inte nåt fortsatt jobb.

Jag var in där i onsdags och lämnade ett cv för att pröva lyckan igen. Seriöst, det var som att komma hem. Man kommer in där och känner igen varenda hylla, varenda vara, vet var allting finns, känner igen alla människor. De log och sade : Hej, är du här? Jag mötte Sara som var min chef då jag jobbade. Alltså, Sara.... Hon är så söt så man vill fan bara äta upp henne! Hon ser ut som en liten kattunge med sina stora bruna ögon, God, jag vill tillbaka dit!!!!

Jag lämnade i alla fall cv:t till chefen, en kille som var på semester under "min tid", och han lovade att kolla på det. Här sitter man på söndagskvällen och han har fortfarande inte hört av sig. Fan... Kan inte bli mer nere än jag är nu. Jag vill hem.


Ludie

Utdrag ur "Klass 9d"

Publicerad 2009-02-10 16:59:20 i Allmänt,

"Efter att ha avnjutit en lunch bestående av överkokt potatis, renskav och klumpig vitlöksås så begav sig flickorna iväg till en avskild plats bakom högstadiebyggnaden för att prata igen. Det de hade kommit fram till tillsammans med Gammelman var att våldtäktsmannen var en ytterst ondskefull, perverterad, sadistisk och kvinnoförnedrande människa. Om man utgick från det så såg listan över de troligaste gärningsmännen ut så här:
Sture, Hannes, Anders, Eric, Joacim.

De var helt enkelt inte lika trevliga som de andra. Bra människor, visst, men inte tillräckligt för att frias från misstankar. Johan ansågs vara den minst troliga gärningsmannen. Killen var ju något av en regelrätt tönt. Han var totalt besatt av sina betyg och fjäskade oupphörligt för lärarna. Inte kunde väl han vara skyldig? Ingen skulle såklart helt tas bort från listan över misstänkta förrän man var helt säker, men var det någon som inte hade något på den listan att göra så var det Johan.

Rösten var en annan mystisk punkt som försvårade utredningen markant. De och Gammelman hade tittat och lyssnat sig medvetslösa på "Anna"-inspelningen. Rösten var helt enkelt den sjukaste de någonsin hört. De förstod alla att ingen människa kan låta sådär frivilligt. "Han" måste ha använt något preparat för att modifiera sin stämma."

Det där var ett utdrag ur min roman som jag skrev förut. Den har inget bestämt namn ännu. Jag har pendlat fram och tillbaka mellan olika alternativ bland annat "Klass 9d" och "En näst intill perfekt klass". Men men... Jag undrar om det kan vara värt och gå till något förlag med den. Har pratat med min morbror om det där. Vi får se hur det går, hoppas kan man ju alltid!

Ludie


Ankeborg...

Publicerad 2009-02-09 19:08:02 i Allmänt,

Min bror prenumererade på tidningen "Kalle Anka & C:O" under många år. Därmed var det ofrånkomligt att man satte sig och läste ibland, hela huset var ju fullt av dessa tidningar. Väldigt bra serier på det sättet att de är underhållande. Har man börjat läsa vill man veta hur det slutar. Men sedan finns det vissa detaljer som man retar upp sig lite på. Tänkte presentera dessa detaljer här.

Kalle och Knattarna kallar Joacim von Anka för "farbror Joakim". Detta brister direkt i och med att han är Kalles morbror. Men då resonerar väl serieskaparna så att "morbror Joakim kan man ju inte säga, det låter konstigt. Farbror låter bättre". Idioter. Och sedan knattarna. De säger tydligt och klart vid flera tillfällen att Joacim är deras farbror. Hur i helvete kan han vara det när han är Kalles morbror!? Kalle och knattarna är ju inte direkt brorsor om jag har fattat rätt.

En annan egendomlig sak är att det inte finns en enda unge i Ankeborg som bor hos sina föräldrar. Seriöst, jag skämtar inte! Ta det här exemplet: I nån serie så hänger knattarna med nån unge som bor hos sin farbror. Den farbrorn visar sig vara kriminell så ungen får flytta ifrån honom. Och vart flyttar han då? Jo, till sin andra farbror...

Jamen, herregud, han kan ju inte bo hos sin pappa. Då kan ju barnen tänka att "den mannen har någon gång i livet haft sex och är alltså en syndig varelse som ska brinna i helvetet". Kom igen! Jag tror inte det leder till mental ohälsa bland barn om de får se lite föräldrar i en jävla Kalle-tidning någon gång!!

Hur kommer sig att Musse vart han än går lyckas snubbla över några bankrånare som försöker dölja ett byte? Ytterligare en fundering. Och Klarabella? Måste vara kämpigt att vara den enda kon i hela stan. Hon har liksom att välja bland hundar och ankor. Läskig korsning där...
Att läsa de där serierna väcker många tankar, de här var bara några av dem. Märklig stad, Ankeborg.

Ludie

Militärfest!

Publicerad 2009-02-08 16:25:49 i Allmänt,

Holy mother of God... Jag är så mätt just nu att jag knappt kan skriva.

Igår var det militärfest hos Malin. Hur kul som helst, tack Malin! Jag fick i och för sig lite panik där innan då jag fick veta att klädtemat skulle vara militär. "Inte fan har jag några militärkläder" tänkte jag och började rota igenom varenda garderob jag kunde hitta. Fick till slut låna en jacka från min syster och så hittade jag en ful jävla keps men som hade rätt färg så jag tog den.
Sedan blev det som sagt en jätterolig kväll.

När jag kom hem vid ett-tiden idag var jag så trött att jag lade mig och tänkte sova en halvtimme. Det blev två timmar. Och nu, en stor portion kassler, potatis, broccoligratäng och en kopp kaffe senare sitter jag här och bloggar :-)

Blev visst dagbokstuket idag. Hade inga bra tankar på lager.

Ludie

Disney Wars

Publicerad 2009-02-03 22:15:43 i Allmänt,

Dark times lie ahead in the land of, äh, palla engelska. Mörka tider råder i Disney rike. De onda från alla Disneyfilmer har samlats, det vill säga häxorna från "Snövit" och "Törnrosa", Jafar, Ursula från "Den lilla sjöjungfrun", Cruella de Vil, Edgar från "Aristocats" med flera. Tillsammans planerar de ett anfall mot de godas sida. Som tur är sitter Dumbo i ett träd ovanför och hör allting. Han flyger hem med de oroande nyheterna.

Hemma berättar Dumbo allt för de godas ledare, Simba. Han kallar omedelbart samman de stridsdugliga. Då de godas rike är väldigt stort är det svårt att förutse var fienden kommer slå till först. Snövits slott låter troligast, därför skickar Simba Oliver och gänget, beväpnade med häcksaxar, att bevaka det. Samtidigt är ju Sjumila-skogen ett potentiellt mål i och med att Sorken förvarar all ammunition i sina tunnlar. De sju små dvärgarna tar på sig uppdraget att vakta det.

Natten går och inget händer. På platser runt om i de godas rike sitter vakterna på helspänn. Så plötsligt, klockan sex på morgonen anropar Pongo att London blivit luftbombat av Törnrosahäxan som förvandlat sig till drake. London ligger i ruiner. Simba, förfärad över nyheten, beordrar ett anfall mot Shere Khans lya. Robin Hood tar på sig uppdraget, rider dit, skjuter ihjäl Kahn på hundra meters håll och återvänder hem. På vägen släpper han minor över Scars och hyenornas marker.

När Jafar får veta att Shere Kahn är död och Scar och hyenorna söndersprängda blir han galen. Han skickar Cruella de Vil, Hjalle och Jeppe i ubåtar för att bomba kung Tritons slott. Tolv torpeder senare är Tritons slott en hög med grus och Ariel bölar för att hennes hem är förstört. Och som om inte detta vore nog så kidnappar Jafar Mowgli. Han skickar en video där han kräver att Simba upphör med sina attackar annars skickar de Mowglis fot på posten. Simba låter sig dock inte skrämmas utan viskar en order till Glader. Glader gör som han blir till sagd och beger sig hem till Kapten Krok och punkterar hans lungor med en träslev. När Jafar senare hittar Kapten Krok korsfäst i sitt eget badrum får han nog. Han släpper Mowgli och erkänner sig besegrad.

Simba och de goda jublar över de ondas kapitulation. De är så glada att följande natt flyger Aladin och Jasmine på sin flygande matta och släpper en atombomb över de ondas rike. Sedan var kriget över.

SLUT

Ludie

Tam-tam-tadam!

Publicerad 2009-02-01 20:52:01 i Allmänt,

Jaha... Det var som fan.

Idag var jag hemma hos min morbror Mattias med mina föräldrar. Vi firade hans yngste sons födelsedag. Mycket trevligt. När alla gäster hade åkt så stannade vi kvar ett tag och pratade lite. Vi var inne på lite olika samtalsämnen  och plötsligt avslöjar pappa att han och mamma ska gifta sig!

Jag satt där och bara glodde som ett frågetecken. "What the f..."

Så var det i alla fall och jag är glad för deras skull. Tänk vad livet är fullt av överraskningar!

Ludie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela