ludienyberg

Julkalendern 2009

Publicerad 2009-03-26 18:22:06 i Allmänt,

Jag har en egenhet som är lite rolig. Jag har ett väldigt bra minne. Men jag kommer inte ihåg viktiga saker utan bara saker som man absolut aldrig har nytta av. Till exempel namn på karaktärer i gamla barnprogram.

Jag och min syster satt och spelade ett frågesport-spel förut. Jag fick frågan: Vad hette de två barnen i julkalendern "Dieselråttor och sjömansmöss?" Jamen det kan jag, sade jag. Ofelia och Philemon. Sån är jag.

Vad kul det skulle vara att skriva manus till julkalendern. Tänk vilken ära! Jag har ett förslag här.

Lille Rolf räddar världen

Lille Rolf snubblar på en mystisk låda. Den är låst och Rolf ser ingen nyckel. En gubbe kommer fram och berättar att Rolf är den utvalde. Den utvalde måste öppna lådan innan julafton annars kommer alla döööööööööööööööö!!!!!!!!!! Innan Rolf hinner fråga hur i helvete han ska öppna lådjäveln försvinner gubben i ett rökmoln.

Rolf tar hjälp av sin vän Styrbjörn och på hästen Fläder-Karl rider de iväg i sökandet efter nyckeln. Det blir en lång och farlig färd. De konfronteras med ondskefulla vargar, gamar, tigrar, zombies, orcher och styckmördare för att bara nämna de i det första avsnittet. Samtidigt förföljs de av den läskige lille typen Fulsom Stryk som försöker sätta käppar i hjulet för de modiga hjältarna.

Kommer Rolf och Styrbjörn lyckas? Vad innehåller den mystiska lådan? Kommer alla döööööööööööööööööööö!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!? Få alla svar i "Lille Rolf räddar världen".

Undrar om någon regissör skulle vara intresserad.

Ludie

... ... ... ... ... ...

Publicerad 2009-03-23 22:28:56 i Allmänt,

Alltså... Fan vad jag är sämst. Här sätter man sig och ska försöka få ihop något inlägg som ska föra världen framåt. Och vad händer? Absolut ingenting. Min hjärna kan liknas vid en potatis just nu, så mycket rör sig därinne.

Shit! Tänk på allt man ser och hör varenda dag, timme, minut, sekund. Så fort man öppnar ögonen på morgonen får man saker att skriva om. När man sitter på bussen, när man går till jobbet, när man jobbar. Jag skulle kunna skriva en serie tegelstenstjocka romaner bara om vad som hänt idag. Om jag hade haft hjärnkapacitet till det vill säga. Det har jag inte för tillfället.

Det här händer i mitt huvud: De små gubbarna som jobbar i skrivfabriken känner att jag tänker sätta mig ned och blogga. De springer till sina positioner och drar i gång alla maskiner och kugghjul och grejer. När maskineriet har blivit ordentligt varmt börjar idéerna skapas på löpande band.

Men nu hände det sig så att en gubbe i fabriken, Sune, 70, som borde gått i pension sedan flera år, gjorde ett misstag vid sin station. Han satt och åt en semla. Men darrhänt som Sune är tappade han semlan som föll rakt ned i huvudgeneratorn. Sune hör att generatorn börjar göra märkliga ljud och tänker att "det där kan ha varit ett ganska dumt ställe att tappa en semla på". Han tar sin walkie-talkie och anropar chefen: Eh, Houston, we have a problem.

Generatorn exploderar, fabriken brinner ner och Sune blir tvångsintagen på ålderdomshem.

Så på grund av detta har jag inga idéer what so ever. Får se när fabriken är uppbyggd igen. Då ska jag skriva nåt vettigt, jag lovar.

Ludie

Drugs are bad

Publicerad 2009-03-18 19:22:58 i Allmänt,

Det finns fördelar med att växa upp med rökande föräldrar. Man lär sig att hata cigaretter. Man lär sig att man inte ens under tortyr skulle sätta en sådan där äcklig, stinkande, rykande, cancerframkallande pinne mellan läpparna. Lukten av cigarettrök är... intressant.


Jag skulle hellre lukta på en död säl. Lukten, som är en blandning av de 4000 giftiga ämnen cigarettröken innehåller, liksom tränger upp i näsborrarna, ner i luftrören och fräter bort de lungfilter den kommer åt. Tack mamma och pappa :-) Undrar hur många cigaretter jag har rökt genom passiv rökning. Lär vara några limpor, det! En jobbig grej är när man går på stan och det kommer någon självmordsbenägen jävel med en cigg. Man ser personen, försöker tajma in andningen för att kunna hålla andan när man passerar. Ibland räknar man lite fel och andas in mitt i kölvattnet bakom rökaren. Fuck...


Cigaretter är ju ändå en väldigt snäll form av drog om man jämför med annat. Till exempel hasch, kokain, heroin, LSD, extacy(hur stavas det?). Alltså, varför? När man redan är fast i ett beroende så förstår jag självklart att man inte kan sluta. Men varför i helvete börjar man??? "Oj, känner du dig nere? Ta den här sprutan så blir du glad". "Ta den här tabletten". "Dra upp det här pulvret i näsan". Seriöst, i näsan! Vad fan är det för fel på kokainmissbrukare? Tänk er själva att hälla upp en hög bakpulver, sätta näsan i det och dra in allt vad man orkar. Vissa är tydligen villiga att göra det för att bli glada och energiska.


"Är du rädd för sprutor? Ta heroin! De sprutorna blir du bara glad av!"

Vi har ju det stora undantaget alkohol som jag tycker är okej i måttliga mängder. Fast det tycker jag inte räknas som drog. EgenKligen.


Nej. Nej, nej, nej, nej. Droger kan go fuck themselves. Det är bara för personer med så få hjärnceller att de tror att de inte har något att skada. Men det har ju de flesta, även idioter.

Dagens visdomsord: Drugs are bad, mkay. Mr. Mackey, South Park Elementary

Ludie

Furbisar & Solveig

Publicerad 2009-03-14 00:20:00 i Allmänt,

"Hur kommer det sig att jag är normal och de flesta andra idioter?" Helt underbart citat från tidningen Pondus som jag prenumererar på. Rekommenderas starkt.

Dagens ämne är: furbisar. Minns ni dem? Klart ni gör. De små ugglorna som kunde prata, blinka, tugga och stampa lite med fötterna. När det begav sig tyckte man de verkade skitroliga. Man fick en av sina föräldrar och sedan var de skitroliga i ungefär två dagar. Sedan....... Njäej.

Det stod i manualen att ju mer man tränade sin furbie desto mer skulle den övergå från att prata sitt påhittade furbie-språk till engelska. Okej! tänkte jag och min lillasyster, lätt match. Inte tänkte vi på att vi inte kunde ett ord engelska. Så två dagar gick, sedan: MEN FURBIEJÄVELN LÄR SIG JU INGENTING!!! Den dömdes till en framtid i bokhyllan.

En äcklig grej med furbisarna är deras anatomi. De är liksom ugglor med kattöron. Hur har det gått till, så säg?

Folk kan möjligen ha lagt märke till att jag gärna skriver dikter och texter om Gud och Jesus. Detta trots att jag är dunderateist. Jag vill att folk ska förstå att jag verkligen är det, därför ska jag förklara varför jag har detta intresse. När jag gick i första klass hade vi en lärare som hette Solveig. 850 årig Livets ord:are. Hon var skum. Hon pratade engelska med oss från första dagen. Men det drygaste var i december. När det började närma sig hennes Herre och frälsares födelsedag. Varenda dag från 1:a december till julafton ägnade hon säkert en kvart åt att berätta om Josef, Maria, Jesus, Gud, Gabriel och allt vad de heter. När vi slutade ettan var vi ta mig fan värdiga påve-kandidater allihopa!

Så gammal som Solveig var skulle det inte förvåna mig om hon såg Jesus födelse live. Hon hade väl smitit från sina sysslor i Betlehems speceriaffär då hon sett Davidsstjärnan på himmelen, sprungit till ladan, krupit in i höet och gömt sig bakom ett får där hon sedan bevittnat hela spektaklet. I en vrå höll en katt och en uggla på att bli lite intima med varandra.

Och så kom Furbien till. Jesus var den första som hade en.

Ludie

Björn Gustafsson

Publicerad 2009-03-09 23:46:46 i Allmänt,

MEN ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHH!!!!
"Ska han skriva om Björn Fuckingjävlamestöverskattadesåkalladekomikernivärldshistorien Gustafsson?! Fjortisjävel, han är ingen bra komiker!!!!"

Jo. Jag tycker faktiskt det. Kalla mig fjortis men herregud, killen är underhållande. Visst, han har gjort tråkiga saker men en hel del fruktansvärt roliga också. Jag såg honom första gången i Parlamentet. Tyckte han var riktigt rolig. Sedan Melodifestivalen.

Ärligt talat, tycker ni Björn Gustafssonhatare verkligen att han förtjänar allt skit som ni mer än gärna öser över honom. Melodifestivalen 2008 var den bästa någonsin. Varför? Jo, tack vare Björn. Han ÄR en jävligt bra pausunderhållare. Man saknar hans medverkan i festivalen i år. Jag gillar inte Petra Mede, hon är inte på långa vägar lika underhållande.


Jag tror det finns många som känner som jag men som är för fega för att stå för det. Gillar man Björn Gustafsson är man en tönt, fjortis, fjolla och mes. Folk är livrädda för att hamna i det facket, särskilt killar. "Man kan ju inte gilla Björn, han är en liten överskattad tönt som flyter på sitt utseende". Så ska man låta för att bli accepterad som cool.


*fNiSs* åh, björn, jag älskar dig <3<3<3
Sådär, nu har jag gjort mig till en ultrafjortis, så slipper ni kalla mig det.

Slutligen... Här är han i egen hög person. Satan, vad det här klippet är bra.

http://www.youtube.com/watch?v=rKE7LaQidXk

Ludie

Högskoleprovet

Publicerad 2009-03-04 22:05:49 i Allmänt,

Så här är det... För att komma in på psykologprogrammet måste man antingen ha typ mvg i alla skolämnen eller väldigt bra resultat på högskoleprovet. Det förstnämnda kan man glömma i mitt fall, mina betyg suger. Så nu har syo:n sagt att jag ska försöka mig på högskoleprovet och har därför gett mig en bunt "övningspapper".

Så det är så jag fördriver tiden här hemma just nu. Sida upp och sida ner med texter, matemtiska problem, ordförståelse, kartor, tabeller, diagram och Fan och hans moster. Ordförståelse-uppgifterna till exempel. Där ska man bland mycket annat gissa vad ordet "förslå" betyder. Svaret är ungefär "räcka till".

Okej, jag accepterar att det ordet finns och att man är mycket allmänbildad om man känner till det. Men helt ärligt, när använde någon ordet "förslå" senast? Jag svär att det inte finns en enda människa som någonsin har gjort det.

- Hur går det med studierna, Kalle?
- Dåligt. Det känns som att jag inte förslår.

Nej, det låter inte bra. Känns som om såna där ord bara finns för att fylla ut ordböckerna.
Hur som helst måste jag lära mig en massa ord av just det slaget till den 28:e mars. Då smäller det. God help me.


Ludie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela