ludienyberg

Förhör

Publicerad 2010-04-26 14:33:41 i Allmänt,

Förhörsledare (FL): ”Förhör med Jossi Fjaderblad, 26 april 2010. Närvarande är Bill Billsson och notarie Ragge Hackarsberg. Okej, vad heter du?” Förhörsperson(FP): ”Jag heter Jossi Fjaderblad.” FL: ”Okej, Jossi. Du sitter häktad för mordet på Bödvar Bidé. Hur ställer du dig till det?” FP: ”Jag är oskyldig.” FL: ”Jaså du!” FP: ”Ja du!!!!!!!!!!!!” FL: ”Käften! Kan du berätta vad du gjorde natten till den 23:e?” FP: ”Jag kan men jag vill i…” FL: ”Det vore bäst om du bara gör som jag säger.” FP: ”Suck… Okej.”

FP: ”Jag skulle ned till Robbans grillfest när jag plötsligt snubblade och skrapade knät. Jag behövde ett plåster. Jag gick in i en kiosk där det stod en jätteful kille. Jag sade till honom att du är ju så ful så det är fan inte klokt. Han blev skitarg och kastade en penna på mig. Jag blev arg och skulle slå till honom men då kom en tjock dam in i butiken. Hon begärde att få en jävla massa snus. Killen bakom disken sade att nä, inte ska du snusa heller, det är inte bra för tänderna. Damen blev skitarg och hotade med att ringa polisen. Hon gjorde det också. Då blev butikskillen sur, tog hennes mobil och kastade ned den i akvariumet som stod bredvid disken. Jag sade till honom att det var taskigt gjort. Då bad han mig och damen att dra dit pepparn växer. Vi gick ut och du må tro att vi var buttra!” FL: ”Okej. Och vad hände sedan?”

FP: ”Jo, damen skrev på ett papper ”killen bakom disken är homofob” och tejpade upp på dörren. Hon sade att när folk fick se det skulle han när som helst bli stämd. Sedan skildes vi åt. Mitt sår hade slutat blöda och jag fortsatte till Robbans grillfest. När jag kom fram gick jag raka vägen till Bödvar och berättade om min turbulenta upplevelse. Han kallade mig piss-putte. Jag blev så arg att jag slog ihjäl honom. NEJ! VÄNTA! Jag menar… Jag slog inte ihjäl honom!!!!” FL: ”Du erkände precis.” FP: ”NEJ! GAAAAAAAAAAAAAGA!!!!” FL: ”Que?” FP: ”Eh… Det var Lady Gaga som dödade honom!” FL: ”Aha….” Notarie(N): ”You’re so full of shit!” FP: ”VAD FAN FICK DU LUFT IFRÅN?!” FL: ”Undrar faktiskt jag med.” N: ”Meh! Får inte jag prata eller?!”

Förhöret spårade ur ganska hårt. Jossi Fjaderblad fälldes för mordet.

Ludie

Valet 2010

Publicerad 2010-04-21 16:15:17 i Allmänt,

Det var en gång en kille som hette Piff. Han var förstagångsväljare år 2010. Han hade ingen aning om vad han skulle rösta på. Han var lika insatt i svensk politik som i Nya Zeelands karateverksamhet. Inte speciellt insatt med andra ord. Från ett håll hörde han folk säga ”Moderaterna ÄGER!!! Fyfan, vad bra de är! Sossarna suger!” Från ett annat håll hörde han folk säga ”Sossarna fucking krossar!!! Aahaha, vad bra de är! Moderaterna kan dö.” Piff var så kluven, så. På valdagen ville han inte gå hemifrån. ”Kom nu, Piff!” sade hans mor. ”Ta nu ditt ansvar och rösta!” ”På vilka då?” ”På de bästa!” ”Meh!!! Vilka är det då?” ”Sossarna.” ”Men jag har hört att Moderaterna är bäst.” ”Vem fan har sagt det?!”

Piff beger sig till sist till vallokalerna. Men han törs inte gå in. ”Vad tjänar det till?!” ställer han sig och ropar dramatiskt ut i luften. ”Varför skall jag rösta på sossarna när jag inte ens vet varför!?” En man hör honom och kommer fram och säger. ”Jag kan hjälpa dig med ditt problem. Rösta icke på sossarna!” ”Nähä?” ”Nej, nej. Rösta på moderaterna! De är bäst!” Mannen traskar vidare. ”Vad skola jag göra nuuuuuu?!” sjunger Piff upp mot himmelen. Han får inget svar. Han skiter i att rösta och går hem.

Typ mig i ett nötskal.

Ludie

Påsk-dikt

Publicerad 2010-04-06 15:56:20 i Allmänt,

Varje år så firar vi påsk

Vi köper massor av godis i närmaste kiosk

”Glad påsk” är i princip allt man säger

Man pyntar björkris med fjädrar och grejer

Spelar ingen roll vad man har för smak

Allt ska va gult, från golv till tak

Till lunch äter man underbar sill

Och dricker alltför stark alkohol till

Barnen är ivriga, klättrar på väggen

Var har påskharen gömt alla äggen?

De hittar äggen och äter sig mätta

På geléhallon, nappar, choklad från Cloetta

Nån hare ser man inte skymten av

Barnen tänker bara på vad den gav

Jesus död bryr de sig mindre om

Godis är allt som gäller för dom

Kycklingar hit och kycklingar dit

Godis, harar, löksill och sprit

Som allting annat kommer den och går

Nu så är påsken slut för i år

Ludie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela