ludienyberg

Sten, sax, påse

Publicerad 2009-01-29 20:20:23 i Allmänt,

Människor är förutsägbara varelser. Det finns ett stensäkert sätt att bevisa detta. Man kör "Sten, sax, påse". Det är motståndaren som är den "förutsägbare". För han/hon börjar alltid med sax.

Tror du mig inte, så testa! Detta slår aldrig, I gladly repeat, ALDRIG fel! Tänk dig det här: Jag bråkar med någon om en god smörgås. Vi förhandlar med allt tänkbart och kommer fram till att ingen vill ge sig. Då kommer han med förslaget: sten sax påse? Jaha, säger jag. 1-2-3-STEN! Så har jag vunnit. Jag vet att jag ska välja sten eftersom den här förutsägbara faan självklart tar sax. Mmmmm, smörgåsen är min...

Vad beror det här fenomenet på? Jag vet inte säkert men jag tror att det tyvärr beror på allmän efterblivenhet i Sverige. Såhär tänker folk:
GÖÖÖÄÄÄHHH.... Det är så kul att göra såhär med fingrarna!! Liksom... låtsas att fingrarna är en sax, hahöhä.... Klipp, klipp! HAHAHAHAHA! Såg du, jag klippte med fingrarna! Sten är så tråkigt, bara en knuten näve och påse är ju bara en hand liksom, men SAX ÄR JÄTTEKUL!

Jag hoppas jag har fel men det här är min teori om det här börja-med-sax-fenomenet. Jag är öppen för diskussion.

Ludie

Yippie-ki-yay mf

Publicerad 2009-01-26 21:28:35 i Allmänt,

Japp, här sitter man med världens drygaste förkylning som äter upp en inifrån. Thank you, Lord. Tack vare detta missade jag nu naturkunskapsprovet. Inte bara det, på måndagar har vi liksom tre tvåtimmarslektioner vilket betyder att jag missat typ hur mycket som helst. Jag säger det igen: Thank you Lord. Skitshysst, jag tycker faktiskt det är ganska kul att hosta så det känns som om halsen vänder sig ut och in! TACK

I helgen upptäckte jag något som jag borde ha upptäckt för tio år sedan. Tjusningen med Die Hard! Vi har köpt boxen och nu i helgen har jag suttit och glott på dem. Fredag: Ettan, lördag: tvåan, söndag: trean.

Shit vad de är coola alltså! Ettan är ju ett mästerverk. Tvåan är fullkomligt underbar den med. Trean något sämre men helt okej. Fyran känns lite för... jag vet inte, data-animerad? Skit samma, slår du upp ordet "underhållning" i en ordbok så skulle inte förvåna mig det minsta om där stod med stora bokstäver "DIE HARD". 

Jag är ju så grymt sjuk att jag förmodligen blir hemma ett par dagar till. Vad ska jag göra då? Jag vet inte. Medan timmarna går och jag missar mer och mer viktigt skolarbete så kanske jag sitter i min soffa och njuter av John McClanes actionfyllda liv ännu en gång.

Ludie

Eh...

Publicerad 2009-01-22 17:05:21 i Allmänt,

Jaha... Vad skriver man nu då? Kan väl berätta lite kort om min dag i brist på annat.
Var i restaurangköket och lagade fisk. Jättelugnt för min del. Imorgon är jag köksmästare dock. Aj aj, då blir det å göra.

I alla fall, när jag kom hem drack jag min obligatoriska kopp kaffe, sedan ut med hundarna, sedan bära ved och SEN kunde jag koppla av och äta lite. Nu sitter jag här.

Ska på aikidoträning runt halv sju. Yay! Får man bara lite vila och kaffe efter skolan orkar man med ett svettigt aikidopass.
Det är andra gången jag skriver det här inlägget. Första gången raderades hela skiten. Bara för att jag klickade på fliken "bild" bara för att s vad det var. När jag gick tillbaka var inlägget borta! Christ... Jag är inte så bra på det här än...

Ludie

Sagan om de två bröderna (del 3 av 3)

Publicerad 2009-01-19 20:00:08 i Allmänt,

Det var inte mycket annat att göra för Frasse än att bege sig till Haralds hus. Men inte oförberedd. Han gick först till byns smed och bad honom göra det vassaste, kraftigaste och farligaste svärd som tänkas kunde. Smeden slängde ihop det på en timme. Frasse gav det namnet Anduril. Men det hade Aragorn copyright på så han fick ändra det till Ture. Sedan bar det av.

I skymningen kom Frasse fram till Haralds onda näste. En spöklik, svart borg. Han steg ned från hästen och ropade:

-Kom fram, ditt fega kräk! Ska du köra med utpressning, eller vad håller du på med? Kom ut och slåss som en man!

Ett fönster öppnades och där stod Rosa. Bakom henne stod Harald och höll en kniv mot hennes strupe. Frasse stelnade till men höll sig lugn då han visste att Harald, som han just hade sagt, var inget annat än ett fegt kräk och skulle aldrig våga döda ens en fjäril.

-Vad vill du, Harald? frågade han.

-Erkänn mig som den nye kungen, annars dör hon!!!

-Eh... Nej.

-Nähä?! Okej! Gratlar, döda henne!


Trollkarlen Gratlar, som stod i samma rum, trädde fram. Han vände sig mot Rosa och började viska dödstrollformeln. Men så plötsligt tystnade han. Han vände sig åt Harald och med magiska krafter lyfte upp honom i luften.


-Vad gör du, ditt sär?! Släpp ned mig!

-Vet du... Strax efter att jag återvänt från Frasses gård med Rosa, så skickade han en brevduva till mig. Den hade med sig det här brevet.


Gratlar visade ett pappersark där det stod: "Du, om du dödar Harald så får du en burk med jättegod jordgubbsylt".

-VAD?! skrek Harald. Jordubbsylt?? Det var det sämsta erbjudande jag hört!! Föll du för det!!!?

-Jag gillar jordgubbsylt!!!

Och så dödade Gratlar Harald. Han fick sin sylt och levde lycklig i alla sina dagar. Frasse kröntes till kung och Rosa blev hans drottning. De levde också lyckliga i alla sina dagar.


SLUT

Sagan om de två bröderna (del 2 av 3)

Publicerad 2009-01-18 16:35:57 i Allmänt,

Harald var som sagt inte glad. Han begav sig tillbaka till staden där han hittat Rosa. Nu skulle han hitta en ny yrkesmördare. Men den här gången var han inte lika sparsam vad gällde betalningen. Nu var han beredd att betala tusen guldmynt bara Frasse likviderades. Han sökte som förra gången på skumma krogar men hade ingen framgång. Men just som han gick ut från ett sunkigt ställe hörde han en röst. Den kom ifrån gränden mellan byggnaden och den bredvid. Han gick in. Därinne i skuggorna stod en siluett. Den talade till honom.

-Du vill se din bror död, va?
-Mer än något annat. Kan du göra det? Jag betalar vad som helst.
-Jag gör det för femhundra guldmynt.
-Okej, deal. Vem är du?

Mannen presenterade sig som Gratlar. Han var en mäktig ond trollkarl. Han skulle lätt döda Frasse. Harald bad honom även att döda Rosa då hon svikit honom så fräckt. Det skulle Gratlar gladeligen göra utan extra kostnad lovade han.

Frasse stod ute på gården och högg ved. Han begrundade sin goda tur. Här skickar hans mordiske bror en kvinna att döda honom och så visar det sig vara hans livs kärlek. Nu stod hon inne i köket och bakade äppelpaj. Han såg henne genom fönstret och vinkade glatt. Just då såg han i ögonvrån en man komma in på gården. Han var gammal och hängig. Frasse frågade om han behövde hjälp. Mannen grymtade något ohörbart. Frasse gick närmare för att höra vad mannen sade. Han förstod direkt vad som var på gång. Mannen stod och viskade dödstrollformler. Det var en trollkarl. Frasse sparkade mannen hårt i magen och sedan i pannan. Sedan låg han på marken och vred sig av smärta.

-En trollkarl? sade Frasse. Jo, det var ju smart av Harald. Hälsa idioten att han får anstränga sig ännu lite mer.

Trollkarlen vände huvudet åt huset. Pekade med fingret och viskade några ord. Sedan small det. Frasse kastades bakåt av tryckvågen. När han rest sig upp var trollkarlen borta. Han sprang in i huset och fann att Rosa inte var där. Trollkarlen hade tagit henne med sig. Hon ingick i Haralds nästa drag.
Slut på del 2

Sagan om de två bröderna (del 1 av 3)

Publicerad 2009-01-17 16:07:44 i Allmänt,

Det var en gång en kung som hade två söner. De hette Harald och Frasse. Kungen älskade dem båda av hela sitt hjärta. Han plågades ständigt av frågan: vem ska bli min efterträdare? Han ville inte favorisera någon av rädsla att göra den andre ledsen.

Så kom dagen då kungen låg på sin dödsbädd. Harald och Frasse satt vid bägge sidorna om sängen, höll sin fars händer och lyssnade till hans sista ord.
- Jag kan inte bestämma mig, pojkar. En av er måste ärva tronen. Ni får själva göra det valet.
Sedan kände sönerna hur pulsen försvann från faderns handleder.

Ingen av de tvenne bröderna skulle någonsin skänka bort tronen till den andre. De insåg att det bara fanns ett alternativ. Den andre måste dö. De åkte hem till sina respektive bostäder och började smida planer. Harald kom snabbt på hur han skulle göra. Han red iväg till en fjärran by. Där gick han runt på olika krogar och letade efter lämpliga yrkesmördare. Själv var han inte av det rätta virket. Han tänkte erbjuda mördaren 200 guldmynt.

När han letat ett tag och nästan gett upp hoppet kom en kvinna fram till honom. Hon sade att hon hört om hans erbjudande och att hon gärna ställde upp. Harald blev överlycklig och tog med sig kvinnan hem.

Planen var att kvinnan, som hette Rosa, skulle skära halsen av Frasse när han låg och sov. Hon red hem till honom sent en tisdagskväll. Dyrkade upp låset med sitt hårspänne och gick tyst upp till sovrummet. Hon gick fram till sängen. Såg ned på mannens ansikte och ryckte tillbaka. Utan att hjälpa det blev hon blixtförälskad på en gång. Frasse var den vackraste man hon någonsin sett. Hon böjde sig försiktigt ned för att kyssa honom. Då slog Frasse upp ögonen.

De gifte sig strax därpå. Harald blev utom sig av vrede. Han svor att hämnas.
Slut del 1


Första inlägget

Publicerad 2009-01-15 16:28:30 i Allmänt,

Hej, alla!

Jaha, nu har alltså även jag börjat med det här. Det som man har hört om så länge. Överallt. "Läs Idol-Lars blogg på tv4.se!" "Nu avslöjar Blondinbella höstens mode på sin blogg!" "Nu har blablabla utsetts till Sveriges bästa bloggare!"

Typånt där har man hört överallt och länge fattade jag inte vad ordet "blogg" betydde. Det lät som nåt jäkla datavirus. Först nu på senare tid har det gått upp för mig vad det är. Fler och fler som jag känner har skaffat bloggar, och jag har läst och tänkt att det faktiskt verkar ganska kul.

Om man har nåt att skriva vill säga! Har jag det? Nej. Har jag ett såpass intressant liv att jag varje dag kan sätta mig ned och skriva långa stycken om min allt spännande som hänt? Nej. Och även om jag hade ett sådant liv skulle jag nog inte vara så flitig med att berätta allt.

Vad skaffade du en blogg för då? undrar ni. Jag vet inte säkert. Jag känner bara att jag har mycket fantasi och idéer till berättelser och sånt. Det är nog mest det jag kommer skriva här. Jag ska börja grunna på någon historia.

Första blogginlägget! Hurra!


Ludie


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela