ludienyberg

Ankeborg...

Publicerad 2009-02-09 19:08:02 i Allmänt,

Min bror prenumererade på tidningen "Kalle Anka & C:O" under många år. Därmed var det ofrånkomligt att man satte sig och läste ibland, hela huset var ju fullt av dessa tidningar. Väldigt bra serier på det sättet att de är underhållande. Har man börjat läsa vill man veta hur det slutar. Men sedan finns det vissa detaljer som man retar upp sig lite på. Tänkte presentera dessa detaljer här.

Kalle och Knattarna kallar Joacim von Anka för "farbror Joakim". Detta brister direkt i och med att han är Kalles morbror. Men då resonerar väl serieskaparna så att "morbror Joakim kan man ju inte säga, det låter konstigt. Farbror låter bättre". Idioter. Och sedan knattarna. De säger tydligt och klart vid flera tillfällen att Joacim är deras farbror. Hur i helvete kan han vara det när han är Kalles morbror!? Kalle och knattarna är ju inte direkt brorsor om jag har fattat rätt.

En annan egendomlig sak är att det inte finns en enda unge i Ankeborg som bor hos sina föräldrar. Seriöst, jag skämtar inte! Ta det här exemplet: I nån serie så hänger knattarna med nån unge som bor hos sin farbror. Den farbrorn visar sig vara kriminell så ungen får flytta ifrån honom. Och vart flyttar han då? Jo, till sin andra farbror...

Jamen, herregud, han kan ju inte bo hos sin pappa. Då kan ju barnen tänka att "den mannen har någon gång i livet haft sex och är alltså en syndig varelse som ska brinna i helvetet". Kom igen! Jag tror inte det leder till mental ohälsa bland barn om de får se lite föräldrar i en jävla Kalle-tidning någon gång!!

Hur kommer sig att Musse vart han än går lyckas snubbla över några bankrånare som försöker dölja ett byte? Ytterligare en fundering. Och Klarabella? Måste vara kämpigt att vara den enda kon i hela stan. Hon har liksom att välja bland hundar och ankor. Läskig korsning där...
Att läsa de där serierna väcker många tankar, de här var bara några av dem. Märklig stad, Ankeborg.

Ludie

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela