ludienyberg

Jesus pappa

Publicerad 2010-05-03 12:30:50 i Allmänt,

En lite lustig grej med Bibeln är det här med Jesus pappa. Vem är det egentligen? Jag tänkte gå igenom alternativen. Vi har tre misstänkta: Gud, Josef och ängeln Gabriel.

Gud: Gör anspråk på att vara Jesus pappa. Josef: Marias livspartner. Ängeln Gabriel: Budbäraren som nedsteg till Marias hem och berättade för henne om nyheten natten då hon befruktades.

Alltså… Ängeln Gabriel låter jävligt suspekt här tycker jag. Gud är den som hävdar att är Jesus pappa. Han är också den som alla kristna påstår är Jesus pappa. Men han har aldrig rört vid Maria. Alltså håller inte den här ”Jesus, Guds son”-grejen riktigt. Josef var Marias pojkvän. Självklart skulle han ha kunnat få barn med Maria precis när som helst. Men han får inte det. Natten då Maria blir gravid är ängeln Gabriel i hennes sovrum och berättar att hon nio månader senare kommer föda en son. Hm… Gjorde han något mer i det där sovrummet mån tro? Det kan ju vara så att Josef låg där bredvid och därför vågade inte Gabriel göra något. Josef kanske var den som gjorde Maria med barn den natten.

Ja, Gud räknar vi bort. Det står mellan Gabriel och Josef. Vad hände egentligen den där mystiska natten? We’ll never know…

Ludie

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-05-03 18:06:41

Good point... Men vi kan räkna bort Josef just den natten, han var inte där. Har bestämt för mig att det talas om att Maria var ensam, sen kan det ju i och för sig diffa på några dagar det där med nio månaders grejen, och dä kommer ennu en suspekt vinket på det hela! Hur visste Gabriel att Josef och Maria hade, så att säga, got it on, någon natt där innan?

Var han en peeping tom måntro!?

Postat av: Elin

Publicerad 2010-05-03 18:07:37

Ännu! Så klart, och det var jag som skrev den förra kommentaren oxå...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela