ludienyberg

Sagan om Elmer

Publicerad 2009-09-26 21:43:41 i Allmänt,

Det var en gång en ung kvinna som hette Ulli. Hon var en typisk tonåring, gjorde uppror mot sina föräldrar genom att umgås med fel personer, pierca ögonlocken, strunta i skolan och missbruka barbiturater. En dag när hon ertappats med att shotta bensin tillsammans med en tysk hippie skällde föräldrarna ut henne så pass att hon svor att lämna landet och aldrig återvända. Ulli gav sig av. Hon gick och gick och var till slut i ett fjärran land. Hon gifte sig med den tyske hippien som följt efter i smyg. Snart fick de en son som de döpte till Guldpojken. Eller de ville döpa honom till det men myndigheterna tillät det inte. De trodde att namnet skulle medföra obehag i barnets sociala liv. Ulli och hippien fick efter tre år av tjat ge upp och döpa ungen till Fuckyoumyndighetsjävlar. Men det gick inte heller så det fick bli Elmer.

Elmer hade ingen rolig uppväxt. Landet där den lilla familjen bodde styrdes av den grymme Alragark. En gång i veckan kom det poliser hem till alla hushåll och satte eld på det. Ibland gick de in till folk och spöade skiten ur någon slumpvis utvald. Man blev allmänt trakasserad av statens anställda helt enkelt. En dag när Elmer satt i bastun kom det in en polis och hällde en hel tjugolitershink med giraffpiss på aggregatet. Det tog veckor innan lukten försvann och det var detta som fick Elmer att bestämma sig. Han skulle brutalt avliva Alragark. Hans mor Ulli grät. ”Vår son kommer bli styckad och skickad till butikerna som blandfärs” uttryckte hon det. Elmer tackade för uppmuntran och gav sig av. Han behövde bli tränad innan han mötte sin fiende, det förstod han. Han sökte upp alla hjältars tränare, serben Simon. Elmer tränades hårt under tio månader. Han fick lära sig dricka kokande vatten, hålla andan i en timme, gnugga in salt i ett djupt sår, amputera sitt ena ben och sy fast det igen, hälla sand i sina ögon utan att blinka etc, etc. När träningen var klar var Elmer en riktigt hård och tuff faan som ingen kunde rå på. Han gick för att möta Alragark…

Alragark hade dött ett halvår tidigare av akut blyförgiftning. Men Elmers träning hade inte varit förgäves ty Alragarks kusin Elregerk hade snabbt ersatt sin kusin. Nu stod Elmer och Elregerk öga mot öga. De flög ihop och spöade sönder varandra totalt. Dock var Elmer lite bättre. Elregerk slutade som blandfärs på Willys. Elmer gick stolt hem. Därhemma fick han veta att han fått en lillebror under sin långa bortavaro. Bebisen hette Den tyske hippien Junior. Fast myndigheterna hade sagt ifrån angående det så namnet skulle eventuellt ändras till Glenn Gurka. Elmer orkade inte bry sig utan gick ut och tittade på stjärnorna. Han föreställde sig sin egen stjärnbild. Elmer, landets befriare.

Ludie

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela