ludienyberg

Ett oerhört bra manus

Publicerad 2009-08-10 12:44:05 i Allmänt,

Vad tror ni om det här manuset?

I den lilla byn Byyhy... y lever människorna ett lugnt och stillsamt liv. Här finns allt en liten by ska ha. En bagare, en skomakare, en skräddare, en borgmästare, en polis, en tiggare, en slaktare, en doktor, en langare, en hallick, en blottare, ja, allt! Allt är frid och fröjd fram till en hemsk dag då en äldre herre hittas skjuten. Bredvid honom ligger mördarens visitkort: en brödrost.


Fler mord inträffar. Tidningarna kallar mördaren "mördaren som lägger en brödrost bredvid sina offer". Journalisten som kom på det namnet fick sparken och man döpte om mördaren till Fritiof istället. En dag blir lille Preter vittne till när mördaren dödar en stackars kille. Som hette Ville. Som skulle grille. Skit samma, han blev mördad och lille Preter ser det hela där han sitter gömd i en liten Fiat. För en sekund ser han Fritiof rakt i ögonen och inser att han måste fly.


Nu ligger alltså Preter högst upp på mördarens Dom ska jag döda-lista. Preter söker skydd hos Byyhy... ys pedofil Lekfarbrorn. Han vet inte vad pedofil betyder men kommer underfund med det när han för tredje gången somnar av Lekfarbrorns saft. Han flyttar in hos byns nekrofil istället med motiveringen: så länge jag lever är det ju ingen fara.


Kommer Preter klara sig? Vem är Fritiof? Och varför har borgmästaren en massa brödrostar hemma hos sig? Ingen vet... Och geten sket! Hihihihihihihi, nej men seriöst. Få svaren i "Nu tar vi en öl till, eller vad säger ni, grabbar?". Han som kom på det ska också få sparken.

Hmm... Blir förvånad om någon vill ta i den här med tång men man vet ju aldrig!


Ludie

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela